Företagets förnybara projekt får namn efter medarbetare

Fastighetsbolaget Wallenstam blir med sina två nya vindkraftverk helt självförsörjande på förnybar energi. För att öka engagemanget kring miljöfrågan får projekten namn efter de medarbetare som arbetat längst.

Företagets förnybara projekt får namn efter medarbetare
Wallenstam

– Koldioxidutsläppen måste minska, vi är stolta över att bidra till det och varje månad kunna försörja våra fastigheter och kunder med egenproducerad grön el. 2006 driftsatte vi vårt första vindkraftverk och nu sju år senare är vi i mål, säger Wallenstams vd Hans Wallenstam i ett pressmeddelande.

Totalt äger bolaget 52 vind- och vattenkraftverk i landet. I fjol producerades 180,1 GWh förnybar energi via vatten och vind, vilket täcker behovet både i företagets egna fastigheter och ute hos kunderna. Och företaget har en park med åtta vindkraftverk på gång samt flera andra projekt under utredning.

– Vi är självförsörjande på förnybar energi men tar även höjd för den omfattande nyproduktion av bostäder vi har framför oss. Vår satsning är långsiktig och jag ser en god lönsamhet med tiden, säger Hans Wallenstam.

För att öka engagemanget kring miljöarbetet får de förnybara projekten namn efter de medarbetare som arbetat längst i bolaget.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.