Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Energieffektivisering ökade fastighetsvärde

Energi Vasakronan har minskat energiförbrukningen i sitt fastighetsbestånd med 25 procent sedan 2009. Kostnadsbesparingen är cirka 100 miljoner kronor per år.

Hösten 2009 satte Vasakronans ledning ett långsiktigt mål att energianvändningen i bolaget skulle ligga 50 procent under branschsnitt. Idag ligger de 47 procent under snitt och nu vinner de 2013 års E-prize för sitt arbete.

– När vi satte målet sa alla att ”det kommer aldrig att gå”, men målet fick organisationen att reagera och tänka till och med tiden har engagemanget vuxit oerhört. Idag kan jag bara konstatera att energiarbetet är en fullkomligt naturlig del av medarbetarnas vardag, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Ökat fastighetsvärde

Med minskad energianvändning kommer sänkta energikostnader och ökade fastighetsvärden. Kostnadsbesparingen är cirka 100 miljoner kronor per år vilket gett en ökning av fastighetsvärdet med 2 miljarder. Dessutom har det bidragit till att koldioxidutsläppen minskat med 96 procent. Fredrik Wirdenius menar att siffrorna talar sitt tydliga språk och visar på de möjligheter som finns.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.