Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Den svenska miljöpolitiken under lupp

Juridik & Politik OECD har påbörjat sin tredje granskning av Sveriges miljöpolitik från 2004 till 2012. I höst kommer en delegation för att träffa miljöministern, näringsliv och miljöorganisationer.

– Jag ser verkligen fram emot OECD:s granskning av vårt miljöarbete. Det är ett tillfälle för analys och reflektion av det resultat vi uppnått och vilka utmaningar vi står inför. Granskningen innebär en möjlighet att få värdefullt och kvalificerat stöd av OECD:s granskningsexperter i att utveckla vårt miljöarbete, säger miljöminister Lena Ek.

Miljödepartementet har i samarbete med berörda departement och myndigheter tagit fram ett underlag inför granskningen som nu har lämnats till den internationella organisationen OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development. Bland annat en redovisning av hur rekommendationerna vid förra granskningen 2004 har hanterats. Havs- och vattenmyndigheten har också lämnat en särskild rapport om marina ekosystemtjänster, granskningens tema.

Miljödepartementet rapporterar att en delegation från OECD kommer till Sverige i höst. De ska bland annat träffa miljöministern, berörda tjänstemän, miljöorganisationer näringsliv, fackföreningar och oberoende experter. Våren 2014 examinerar de Sverige.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.