Cradlenet Väst får tillskott av två nya volontärer

Karriär Cradlenet Väst får tillskott av två nya volontärer i form av Ann Silfverhielm och Anna-Maria Blixt. Båda har gedigen erfarenhet av cirkuläritet och ser nu fram emot att hjälpa företag att ställa om till en mer cirkulär ekonomi.

Cradlenet Väst får tillskott av två nya volontärer
Anna-Maria Blixt och Ann Silfverhielm. Foto: Privat

Senast år 2045 ska Sverige har en cirkulär ekonomi, i alla fall om Cradlenet får bestämma. Nätverket arbetar med att hjälpa företag och organisationer att ställa om till en cirkulär ekonomi. Nu förstärker företaget med två volontärer.

Cradlenets två nya volontärer

Ann Silfverhielm jobbar med cirkulär, hållbar och digital affärsutveckling och brinner för samarbete. Hon har tidigare arbetat på Blocket och har erfarenhet av cirkulära initiativ inom mode och detaljhandel, hygien och hälsa.

– Jag brinner för cirkulär ekonomi och tror att kunskap, erfarenhetsutbyte och samverkan är viktigt för att att accelerera den cirkulära omställningen. Cradlenet är en fantastisk plattform för detta och därför känns det spännande att tillsammans med Anna-Maria engagera sig i Cradlenet Väst för att bidra till vidareutveckling av det lokala nätverket och dess aktiviteter, säger Ann Silfverhielm i en kommentar till Miljö & Utveckling.

”Vill accelerera omställningen”

Den andra volontären Anna-Maria Blixt är utbildad arkitekt inom hållbarhet och har varit aktiv i den cirkulära sfären i Göteborg sedan 2016. Hon har främst arbetat med omställningen av byggbranschen, och varit delaktig i en rad FoU-projekt samt jobbat med cirkulär affärsutveckling, förändringsarbete och cirkulär byggnation.

– Jag har följt och fascinerats av deras utveckling och arbete de senaste 10 åren. Cradlenet är ju en ikon på den cirkulära arenan och i och med mitt egna engagemang i cirkulär ekonomi och driv för att accelerera omställningen så kändes detta som ett väldigt naturligt steg att ta, säger Anna-Maria Blixt till Miljö & Utveckling.

Ungefär hur mycket kommer ni att jobba med Cradlenet?

– Engagemanget är på ideell basis, så så mycket vi orkar och hinner helt enkelt, säger Anna-Maria Blixt.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.