Butikskedjan blir cirkulär: Räddat tusentals produkter

CIRKULÄR EKONOMI Förra året lanserade Kjell & Company sin egen secondhand-lösning. Nu förstärker företaget sin satsning på återanvänd teknik genom att ansluta ytterligare 20 butiker

Butikskedjan blir cirkulär: Räddat tusentals produkter
På mindre än ett år har återanvändningen av de sålda enheterna sparat över 150 ton koldioxid. Foto: Pressbild.

Sedan i fjol har kunder haft möjlighet att panta sina datorer, surfplattor och mobiltelefoner i 16 utvalda Kjell & Company-butiker. Dessa produkter har sedan sålts vidare online.

Nu blir det möjligt att panta prylar i ytterligare 20 butiker.

Enligt företaget själva har satsningen varit framgångsrik. På mindre än ett år har återanvändningen av de sålda enheterna sparat över 150 ton koldioxid.

– I dag ligger miljontals fungerande datorer, telefoner och surfplattor oanvända i svenska hem. Vårt löfte har alltid varit att bidra till att maximera nyttan av teknik och med den här satsningen har vi gett fler tillgång till vardagsteknik med hög kvalitet som också passar fler plånböcker, säger Mariette Lindsjö, CMO på Kjell & Company, i en kommentar.

Initiativet drivs i samarbete med ReuseIT, som ansvarar för att radera informationen på enheterna och för att rekonditionera dem.

Om produkten håller tillräckligt hög kvalitet återställs den och fräschas upp, samtidigt som all tidigare data raderas. Därefter läggs produkten ut till försäljning igen hos Kjell & Company. Både Kjell & Company och ReuseIT får en del av intäkterna som en kickback-ersättning. Resten av intäkterna går tillbaka till privatpersonens konto.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.