Anita Falkenek till Enact

Karriär Kravs tidigare vd Anita Falkenek går till Enact Sustainable Strategies. Hon har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete – bland annat från just Enact – och kommer att arbeta som senior rådgivare.

Anita Falkenek till Enact
Anita Falkenek.

Enact Sustainable Strategies har rekryterat Anita Falkenek som senior rådgivare. Anita Falkenek kommer närmast från Krav, där hon varit vd sedan 2017.

– Jag är glad över att återknyta med Enact, som har vuxit och utvecklats enormt sedan jag jobbade i bolaget 2006-2009. Idag finns Enact i flera olika länder och med kunder runt om i världen vilket känns inspirerande och utvecklande, säger Anita Falkenek i ett uttalande.

Arbetat på WWF och Åhléns

Anita Falkenek har arbetat med hållbarhetsfrågor i många år. Några exempel är uppdraget som miljöchef på Ica och som hållbarhetschef på Åhléns. Hon har också arbetat på WWF och där ansvarat för organisationens samarbete med Ikea.

– Vi är så glada över att få Anita ombord med oss. Anitas styrka är bland annat hennes långa erfarenhet med att integrera hållbarhet i affärsverksamheter så att företagen både kan öka sin lönsamhet parallellt med att de tar ett ökat ansvar för klimat, miljö och människor”, säger Mattias Iweborg, vd på Enact, i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.