nr-logo

Tidningen för miljöproffs

3 företag bäst på hållbart varumärke

En bank, en butikskedja och en matkoncern. De har alla jobbat med att stärka sin hållbarhetsprofil genom nytänkande koncept. Nu är de finalister Sustainable Brand Index 2017.

Ålandsbankens nya bankkort hjälper kunden att mäta koldioxidavtrycket av sin shopping. Kortet är också biologiskt nedbrytbart.
Ålandsbankens nya bankkort hjälper kunden att mäta koldioxidavtrycket av sin shopping. Kortet är också biologiskt nedbrytbart.
  • Annons 1

De tre företagen som varumärkesundersökningen Sustainable brand Index väljer att lyfta fram som finalister i tävlingen ”Årets insats inom hållbart varumärkesbyggnade” är:

Åhléns för kampanjen ”Bryt klädmaktsordningen” som belyser normer och ideal. En man som klär sig mer kvinnligt klär av sig sin makt och en kvinna som klär sig mer manligt klär på sig den. Nu är det dags att bryta könsmaktordningen, menar Åhléns.

Ålandsbanken nomineras för ”Östersjökortet”, deras Mastercard som räknar på användarens koldioxidutsläpp. Kortet är biologiskt nedbrytbart och användarna kan se hur mycket koldioxidutsläpp deras inköp i genomsnitt ger upphov till. Samtidigt ger Ålandsbanken användarna möjlighet att gottgöra sin miljöpåverkan via olika miljöprojekt.

Coop för kampanjen ”Nya vardagsmaten” som adresserar problematiken med vårt köttätande. På kampanjens webbsida finns massor av tips och inspiration om hur man kan äta grönare.

Bakom undersökningen står konsultföretaget Sustainable brand Insight som profilerat sig inom hållbart varumärkesbyggande. I slutet av mars avgörs vem som blir den slutgiltiga segraren.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.