nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Foto: Stock Xchng

Från gröna tak till gröna väggar

Gröna tak är idag relativt etablerat och ses som ett sätt att minska klimatförändringarnas effekter. Nu våras det för gröna väggar.

  • Annons 1

Den 29 augusti anordnar Sustainable Business Hub ett seminarium i Malmö om fenomenet gröna väggar. Det innebär att växter planteras vertikalt i moduler. Redan nu pågår ett testprojekt i Varvsstaden i Malmö där man försöker få växterna att klara sig utan för mycket vatten. Tanken är att få de gröna väggarna kommersiellt gångbara. Den stora utmaningen är att uppnå en jämn fördelning av vatten i väggen.

Redan i november i fjol sa forskaren Tobias Emilsson till Ny Teknik att han tror att gröna fasader har en framtid i Sverige. Enligt tidningen driver Peab och NCC projekt kring de gröna väggarna, som förutom att ge grönska i staden även ska göra klimatet kallare och fuktigare.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.