Tidigare EU-rättsjurist ska leda BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete

Karriär Malin Ljung Eiborn tar nästa steg i karriären och blir hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs. Därmed tar både hon och hållbarhetsarbetet plats i koncernledningen.

Tidigare EU-rättsjurist ska leda BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete
BillerudKorsnäs

Tidigare hållbarhetschefen Malin Ljung Eiborn avancerar och blir hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs. Hållbarhet blir därmed en egen avdelning på koncernnivå istället för del av kommunikationsavdelningen.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial. Malin Ljung Eiborn har jobbat på företaget sedan 2018. Hon kom närmast från kommunikationsbyrån Prime, där hon var partner och delaktig i utvecklingen av hållbarhetserbjudandet. Malin har innan dess arbetat många år på Utrikesdepartementet och är EU-rättsjurist.

Inkluderar hållbarhetsarbetet i koncernledningen

– Jag är väldigt glad för denna möjlighet och ser fram emot att nu kliva in i koncernledningen och få möjlighet att fortsätta utveckla hållbarhet som en stark drivkraft för vårt bolags utvecklingsresa. Eftersom hållbarhet genomsyrar allt vi gör, är det också ett viktigt steg för att få hela företaget att gå åt samma håll mot en hållbar framtid, säger Malin Ljung Eiborn.

– Vi ska fortsätta ta täten och att inkludera hållbarhet som egen funktion i koncernledningen känns därför naturligt. Att Malin dessutom bidragit starkt till BillerudKorsnäs utveckling under sin relativt korta tid i bolaget gjorde beslutet att inkludera henne i koncernledningen enkelt, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef.

Hon tillträder sin tjänst 1 oktober.

Läs mer: Guide: 5 steg för att jobba strategiskt med biologisk mångfald

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.