nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sverige lär ut hållbart mode i New York

Hur kan hållbar design stärka modevärlden? Under två dagar delar svenska designers med sig av lärdomar till klädproffsen i New York.

  • Annons 1

Hållbarhetstänkande, materialval och produktionsmetoder. Under två dagar, den 18 och 19 september, öppnas dörrarna till Parsons The New School for Design för att diskutera hållbar utveckling i innovationsprocessen.

Dag ett är enbart för modebranschen men dag två bjuds även allmänheten in. Tanken är att skapa nya samarbeten mellan Sverige och USA. Men också att öka kunskapsutbytet i branschen.

Bakom evenemanget står bland annat Svenska Institutet, Designboost, Exportrådet och flera modeföretag i samarbete med designskolan i New York och andra amerikanska aktörer.

– Med större kunskap om hållbar modedesign skapas möjligheter att förbättra konsumenternas val och med rätt syn på design kan vi skapa sociala, ekonomiska och miljömässigt hållbara förändringar – samt öka konkurrenskraften för vårt eget näringsliv, säger David Carlson på Designboost.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.