nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige lär ut hållbart mode i New York

Hur kan hållbar design stärka modevärlden? Under två dagar delar svenska designers med sig av lärdomar till klädproffsen i New York.

  • Annons 1

Hållbarhetstänkande, materialval och produktionsmetoder. Under två dagar, den 18 och 19 september, öppnas dörrarna till Parsons The New School for Design för att diskutera hållbar utveckling i innovationsprocessen.

Dag ett är enbart för modebranschen men dag två bjuds även allmänheten in. Tanken är att skapa nya samarbeten mellan Sverige och USA. Men också att öka kunskapsutbytet i branschen.

Bakom evenemanget står bland annat Svenska Institutet, Designboost, Exportrådet och flera modeföretag i samarbete med designskolan i New York och andra amerikanska aktörer.

– Med större kunskap om hållbar modedesign skapas möjligheter att förbättra konsumenternas val och med rätt syn på design kan vi skapa sociala, ekonomiska och miljömässigt hållbara förändringar – samt öka konkurrenskraften för vårt eget näringsliv, säger David Carlson på Designboost.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4