Svenskt fastighetsbolag bäst på hållbarhet i Europa

Byggbranschen Det svenska fastighetsbolaget Castellum har fått ett internationellt pris för sitt hållbarhetsarbete av organisationen World Green Building Council, som finns i över hundra länder.

Svenskt fastighetsbolag bäst på hållbarhet i Europa
Castellum

Castellum, ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige, tilldelades i går utmärkelsen Business leadership in sustainability i Verona i Italien. Priset delas ut för att främja ledande företag inom hållbarhetsområdet och inspirera till goda exempel inom hållbart byggande.

Organisationen bakom priset, World green building council, är ett globalt nätverk med fokus på hållbarhet i fastighetssektorn. I prismotiveringen sägs att Castellums hållbarhetsarbete ”såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt är en tydlig del i bolagets affärsmodell och därigenom bidrar till övergången till en hållbar miljö”.

Castellum har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan bolaget bildades i mitten på 1990-talet. I dag är bolagets hållbarhetsarbete uppdelat i fyra områden med fokus på att minimera användningen av resurser som energi och vatten, utveckla ett hållbart fastighetsbestånd, etablera hållbara samarbeten med kunder och leverantörer samt ha ett socialt engagemang.

– Det känns fantastiskt att i hård konkurrens få ta emot detta prestigefyllda pris. Utmärkelsen sporrar hela koncernen att fortsätta med utvecklingen av vårt hållbarhetsarbete, säger Henrik Saxborn, vd i Castellum, som har kommersiella fastigheter från Uppsala till Köpenhamn med 41 ett värde av miljarder kronor.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.