Stort intresse för Miljöstrategidagarna

konferens Över 100 personer har redan anmält sig till Miljöstrategidagarna i höst. Konferensen tar sikte på hållbarhet och affärsnytta och arrangeras av tidningen Miljö & Utveckling.

Stort intresse för Miljöstrategidagarna
Kamilla Pfeiff

Intresset för Miljö & Utvecklings konferens Miljöstrategidagarna, som går 10 till 11 oktober i höst, är stort. Över 100 personer har redan anmält sig till konferensen, som hålls på Quality Hotel vid Globen i Stockholm. Dessutom slår konferensen rekord i antal partners – tolv utställare borgar för ett innehållsrikt foajémingel i pauserna.

– Det är väldigt roligt att konferensen väcker intresse och att så många redan har anmält sig. Det händer mycket inom hållbarhetsområdet, och jag tror att allt fler inser att ett strategiskt hållbarhetsarbete är en del av affärsnyttan, och vill få inspiration och nya kontakter inom området, säger Ingar Lindholm, chefredaktör på Miljö & Utveckling.

Konferensen handlar om hållbarhet i praktiken och årets tema fokuserar på hur deltagarna kan framtidssäkra sitt hållbarhetsarbete. Bland talarna märks Nyamko Sabuni, hållbarhetschef på ÅF, Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige och Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige. Sandya Lang, Nudie Jeans, kommer att berätta om sina erfarenheter av att skapa hållbara leverantörskedjor. Dag två består av workshops där deltagarna får möjlighet att fördjupa sig inom antingen persontransporter, cirkulär ekonomi eller hur miljöledningssystemet blir ett effektivare verktyg för affärsnytta.

– Programmet fångar upp flera viktiga trender inom hållbarhet just nu, och det ska bli spännande att få lyssna till talarna. Sedan har vi också utdelning av Miljöstrategipriset i samband med konferensen, ett pris som går till någon som drivit ett strategiskt miljöarbete inom sin organisation. Passa på att nominera – det är ett pris som vill lyfta fram allt det viktiga arbete som utförs i det tysta, säger Ingar Lindholm.

Läs mer om konferensen och nominera till Miljöstrategipriset r

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.