Skånsk lösning bästa miljöidé

I veckan arrangerades en mässa för Cleantech-företag och investerare. En skånsk lösning som dödar bakterier utan farliga restprodukter belönades med 100.000 kronor.

Skånsk lösning bästa miljöidé

Stockholm Cleantech Venture Day ägde rum i veckan. Målet med dagen är att sammankoppla entreprenörer och deras hållbara affärsidéer med näringsliv och investerare.

Varje år väljs 20 företag ut som får berätta om sin idé inför en jury. Det företag som har den bästa idén belönas med 100.000 kronor.

I år vann det skånska företaget Anolytech som har tagit fram en vattenlösning för att ta död på bakterier i djurfoder och vatten. Det underlättar för djuren att ta upp näringen, höjer kvaliteten i bland annat mejeriproduktionen och de enda restprodukterna av lösningen är vatten och koksalt.

Juryn motiverade sitt val med att ”Anolytech AB har skapat en innovativ applikation som löser ett globalt problem inom jordbruksindustrin. Produkten ersätter gammal teknik som är både giftig och farlig. Bolaget växer snabbt och riktar sig mot en lovande marknad.”

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.