nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sju av tio vill spara etiskt

  • Annons 1

71 procent av alla fondsparare vill ha en fondförvaltare som tar hänsyn till exempelvis miljöfrågan och mänskliga rättigheter. Det trots att hela 37 procent förmodar att det skulle generera en lägre avkastning.

Av svenska fondsparare väljer kvinnor hellre en fond vars placeringar inte strider mot deras moral och värderingar. Fler män skulle istället välja en fondförvaltare som enbart tar hänsyn till strikt ekonomiska faktorer.

– Det är en myt att etiskt eller ansvarsfullt sparande per automatik skulle innebära lägre avkastning. Däremot spelar fondförvaltarens kompetens och förmåga att investera vid rätt tillfällen stor roll, säger Nina Molander, etikanalytiker på Folksam.

Totalt har 4 853 svenskar har deltagit i undersökningen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.