nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetsråd
Projektengagemangs hållbarhetsråd ska driva företaget vidare i miljöarbetet. FOTO: PE

Samhällsbyggnadskoncern för konsulter bildar hållbarhetsråd

Ett hållbarhetsråd bildas på Projektengagemang. Rådet, som består av människor med spridda kompetenser, ska leda och koordinera koncernens dagliga hållbarhetsarbete och fungera som en kommunikationskanal mellan medarbetare och ledning.

  • Annons 1

I hållbarhetsrådet kommer frågor som PE:s kunderbjudande, leverantörsansvar, samhällspåverkan, interna miljöfrågor, jämlikhet och affärsetik tas upp.

– För att vi ska kunna fortsätta att vara med och förnya vårt samhälle så krävs det att vi utmanar även oss själva. Hållbarhetsrådet ska se till att vi konkretiserar och genomför olika aktiviteter för att stärka vårt erbjudande såväl internt som externt. Dessa frågor är avgörande för oss, våra kunder och vårt samhälle. Därför kommer rådet att rapportera direkt till mig som vd, säger Per Hedebäck, vd och koncernchef på PE, i ett pressmeddelande.

Slutar som hållbarhetschef

I samband med rådets bildande går Pia Stoll in som en av hållbarhetsspecialisterna i rådet och avslutar därmed sitt uppdrag som hållbarhetschef.

Läs mer: Mattias Goldmann: 2019 blir delningsekonomins år

– Vi måste bli mer snabbfotade i vårt hållbarhetsarbete, tiden börjar bli knapp innan det är för sent för oss att kunna skapa ett gott samhälle inom planetens gränser. Hållbarhet är en fråga som involverar många kompetenser och då behöver dessa representeras och samverka när vi diskuterar fram konkreta förändringsförslag, initiativ och strategier framåt, säger Pia Stoll och fortsätter:

– PE har under 2018 säkrat kvaliteten i rutiner, processer och styrdokument rörande hållbarhet och nu ska vi med rådets hjälp under 2019 utveckla och utöka hållbarhetsarbetet vi bedriver i våra kunduppdrag.

Medlemmarna i PE:s hållbarhetsråd är:

Per Hedebäck, vd och koncernchef

Amanda Tevell, projektchef strategi- & affärsutveckling

Peter Stigson, gruppchef hållbar samhälls- & näringslivsutveckling samt Tekn. Dr. Energi- & miljöteknik

Pia Stoll, seniorkonsult hållbarhet och Fil. Dr. Industriell Ekologi

Sofia Wollmann, kvalitets- och miljöchef

Åsa Holmgren, HR-direktör

Läs mer: Så ska omställningen för att klara 1,5-gradersmålet finansieras

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.