nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Gratis att åka kollektivt

Fler bilpendlare ska få möjlighet att prova på kollektivtrafiken. I veckan erbjuder Västtrafik 143 000 bilägare i Göteborg och kranskommunerna att åka kollektivt gratis under två veckor.

Foto: Stina Olsson
  • Annons 1

Under kampanjen kommer Västtrafik att åka ut och möta bilpendlare för att svara på frågor och dela ut ansökningar om gratis provåkning på parkeringsplatser och torg i Partille, Kungälv, Lerum, Torslanda, Ale, Mölndal, Mölnlycke och Kungsbacka.

– Vi tror att det finns stora möjligheter att få fler att ställa bilen lite oftare. Vi brukar säga att du ska ta kollektivtrafiken när du kan och bilen när du behöver, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

De som uppfyller kriterierna får ett gratis Västttrafikkort som gäller i två veckor i brevlådan. Västtrafik har tidigare genomfört kampanjen ”Vi älskar bilister” där 50 000 resenärer fick testa kollektivtrafiken och där 14 000 valde att fortsätta efter provperioden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4