Polarbröds Anna Borgeryd har avlidit

In memoriam Anna Borgeryd, delägare i Polarbröd och drivande i företagets hållbarhetsarbete, avled igår 18 februari. Anna Borgeryd medverkade med bland annat krönikor i Miljö & Utveckling.

Polarbröds Anna Borgeryd har avlidit
Polarbröd

För ett år sedan fick jag en lista med namn från min företrädare, där Anna Borgeryd var ett. Hon var drivande i hållbarhetsarbetet på familjeföretaget Polarbröd, duktig krönikör och ett bra bollplank, fick jag veta. Under året hade Anna och jag en del kontakt, bland annat i samband med att Konsumentverket prövade Polarbröds information om vindkraft på brödpåsarna.

Igår kom det obegripliga beskedet att Anna Borgeryd avlidit efter en tids sjukdom. I pressmeddelandet skriver Polarbröd det jag själv upplevt: ”Anna Borgeryd har på många sätt varit den visionära inspirationskällan och drivkraften till koncernens viktiga arbete mot uthållig försörjning.”

Anna Borgeryd började i Polarbröds styrelse som 18-åring och hade med sig intresset för hållbarhet, omvärlden och jämlikhet och rättvisefrågor sedan barnsben. Hennes genuina intresse för hållbarhetsfrågor är tydligt i de krönikor hon skrev för Miljö & Utveckling. Länkar till dem finns här nedanför.

Anna Borgeryd blev 49 år gammal.

Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling

Krönikor:

Vindkraft och oväntade bakslag

Om att hushålla med begränsade resurser

Integritet – om konsten att gå ihop med sig själv

 

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.