nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Polarbröd
Anna Borgeryd vid ett av Polarbröds fyra vindkraftverk, ämnet för hennes sista krönika i Miljö & Utveckling. FOTO: Polarbröd

Polarbröds Anna Borgeryd har avlidit

Anna Borgeryd, delägare i Polarbröd och drivande i företagets hållbarhetsarbete, avled igår 18 februari. Anna Borgeryd medverkade med bland annat krönikor i Miljö & Utveckling.

  • Annons 1

För ett år sedan fick jag en lista med namn från min företrädare, där Anna Borgeryd var ett. Hon var drivande i hållbarhetsarbetet på familjeföretaget Polarbröd, duktig krönikör och ett bra bollplank, fick jag veta. Under året hade Anna och jag en del kontakt, bland annat i samband med att Konsumentverket prövade Polarbröds information om vindkraft på brödpåsarna.

Igår kom det obegripliga beskedet att Anna Borgeryd avlidit efter en tids sjukdom. I pressmeddelandet skriver Polarbröd det jag själv upplevt: ”Anna Borgeryd har på många sätt varit den visionära inspirationskällan och drivkraften till koncernens viktiga arbete mot uthållig försörjning.”

Anna Borgeryd började i Polarbröds styrelse som 18-åring och hade med sig intresset för hållbarhet, omvärlden och jämlikhet och rättvisefrågor sedan barnsben. Hennes genuina intresse för hållbarhetsfrågor är tydligt i de krönikor hon skrev för Miljö & Utveckling. Länkar till dem finns här nedanför.

Anna Borgeryd blev 49 år gammal.

Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling

Krönikor:

Vindkraft och oväntade bakslag

Om att hushålla med begränsade resurser

Integritet – om konsten att gå ihop med sig själv

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4