Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Pär Holmgren leder klimatgruppen för de gröna i EU-parlamentet

Karriär Miljöpartiets EU-parlamentariker Pär Holmgren blir ordförande för den grupp som ska utforma de gröna partiernas klimatarbete i EU-parlamentet.

Pär Holmgren leder klimatgruppen för de gröna i EU-parlamentet
MP

– I min partigrupp är det väldigt många som är kompetenta inom klimatfrågor. Att de andra ledamöterna har förtroende för mig att leda gruppens arbete känns därför väldigt hedrande, säger Pär Holmgren.

Enligt Pär Holmgren kommer hans tidigare erfarenheter som klimatexpert och meteorolog vara viktiga i hans nya roll.

– Jag har arbetat med klimatfrågan i över 20 år och klimatet var anledningen till att jag ville arbeta i EU-parlamentet. Det känns väldigt roligt att få använda mina tidigare erfarenheter till att utforma gröna gruppens klimatpolitik. Många vill prata om klimat men färre vill göra det som faktiskt krävs. Vi gröna kommer att vara en blåslampa för att vetenskapen ska vara i centrum.

Ledamot i EU:s miljöutskott

Pär Holmgren kommer också vara ordinarie ledamot i EU-parlamentets miljöutskott. Han kommer även arbeta i jordbruksutskottet och transportutskottet.

– Jag ska göra allt jag kan för att den gröna gruppen ska få så mycket inflytande över klimatfrågorna som möjligt, så att EU:s politik rör sig i riktning mot vad vetenskapen kräver, säger Pär Holmgren.

Läs mer: Greenpeace sågar regeringens miljöbudget: ”Tiden för misslyckanden är förbi”

Fakta

Gröna gruppens klimatarbete

EU-parlamentet bedriver klimatpolitik i flera olika utskott däribland utskotten för energi, jordbruk, transport, mänskliga rättigheter och handel.

Den gröna partigruppens utformar och samordnar sin klimatpolitik i en särskild kommitté.

Den arbetsgruppen kommer att ledas av Pär Holmgren i samarbete med Michael Bloss från tyska Die Grünen och Marie Toussaint från franska EELV.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.