Nu kan företag teckna grönt hyresavtal

Vasakronan lanserar gröna hyresavtal. Genom att skriva under ett sådant tar både hyresvärd och hyresgäst större miljöansvar för fastigheten.

Företaget Logica är enligt hyresvärden Vasakronan först ut i Sverige med att teckna det gröna hyreskontraktet. Det innebär att det förbinder sig att endast använda grön el i lokalerna i Nacka. Vasakronan måste, enligt avtalet, bidra till minskad energianvändning, bra avfallshantering och miljövänligare material och högre återvinningsgrad vid renovering. Enligt Vasakronans vd Fredrik Wirdenius blir gröna hyresavtal allt vanligare i England och Australien och han hoppas nu att det ska bli en ny branschstandard.

Tydligare miljöarbete

Logicas miljöchef Cecilia Pfannenstill är nöjd. Hon menar att det gröna hyresavtalet har gett tydliga besked om vad de ska göra för att nå konkreta resultat med miljöarbetet i fastigheten.

– När vi fick frågan om vi ville teckna ett grönt avtal var det inget svårt beslut. Vi jobbar med miljöfrågor på bred front och certifierade oss enligt ISO 14001 förra året. Självklart omfattar miljöarbetet även våra lokaler, säger Cecilia Pfannenstill.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.