Miljonstöd till 19 cirkulära projekt – här är hela listan

Cirkulär ekonomi Nu står det klart att 19 projekt får dela på totalt 36 miljoner kronor för att utveckla sina cirkulära lösningar. Här är listan över projekten.

Miljonstöd till 19 cirkulära projekt – här är hela listan
Foto: Adobe Stock.

De 19 projekten spänner över en rad olika områden och branscher. Det handlar bland annat om cirkulära lösningar inom cementproduktion, solcellstillverkning, livsmedelsproduktion och byggprocesser.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Bakom stödet på 36 miljoner kronor står innovationsprogrammet RE:Source, som finansieras av Energimynidgheten, Vinnova och Formas.

– Vi hittar hela 92 olika aktörer i de beviljade projekten och glädjande är att vi ser många branschöverskridande ansatser i såväl alla de ansökningar som skickades in, som i de beviljade projekten, säger Klas Cullbrand, innovationsledare för RE:Source i en kommentar.

”Pekar på det stora behovet av finansiering för att öka takten”

Klas Cullbrand

Utifrån ansökningarna konstaterar RE:Sourse vidare att det finns en stor kreativitet kring hur man ska uppnå en hållbar resursanvändning. Det handlar bland annat om tekniska lösningar i form av drönare för näringsåterförsel till våtmarker, samt nya arbetsmetoder där offentlig och privat sektor samarbetar för ökad vattenreningskapacitet.

– Utlysningen attraherade även detta år ett stort antal sökande, vilket återigen pekar på det stora behovet av finansiering för att öka takten på den cirkulära omställningen som hela samhället måste ta sig an. Nu ser vi verkligen fram emot att följa och stötta dessa 19 projekt i deras viktiga resa, säger Klas Cullbrand i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.