nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bristen på en gemensam standard för monetär värdering av företags miljöpåverkan gör nu att ISO tar fram en ny standard. FOTO: Pixabay.com

Miljöföretag säljer sin verksamhet

Ragn-Sells säljer sin verksamhet i Lettland. Detta för att satsa på en ny strategi och ställa om till en cirkulär ekonomi.

  • Annons 1

– Ragn-Sells nya koncernstrategi bygger på att driva på omställningen till en cirkulär ekonomi. Försäljningen av vår lettiska verksamhet bidrar till ett större fokus på denna strategi, säger Lars Lindén, vd och koncernchef för Ragn-Sellsföretagen till tidningen Recycling.

Det lettiska företaget omsatte 46 miljoner kronor år 2016 och har 93 anställda. Verksamheten köps nu upp av bolagets vd, Agris Markss, som kommer driva verksamheten under ett annat namn. Det innebär att Ragn-Sells är verksamt i Sverige, Danmark, Norge, Estland och Polen.

Ragn-Sells ska nu börja arbeta mer med cirkulär ekonomi, där använt material ska göra mer nytta för att minska behovet av jungfruliga råvaror.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.