Malmö öppnar cleantechcenter

Cleantech Business Center ska vara en mötesplats för cleantechföretag i regionen och bidra till att Malmö stad är klimatneutral år 2020.

Syftet med mötesplatsen är att främja företag inom cleantech-sektorn som kan bidra till att Malmö stad når sina långsiktiga miljömål. Målet är att 2020 vara en klimatneutral stad och att 2030 endast försörjas av förnybar energi. Centret består av utställningsplatser, mötes- och konferensrum och arbetsplatser. I och med invigningen hålls en utställning med elva företag som verkar inom eolenergi, vattenrening, energieffektivisering, hållbart byggande och avfallshantering. Bakom initiativet står Malmö Cleantech City.

– Med Cleantech Business Center vill vi uppmärksamma att innovativa produkter och smarta lösningar finns på marknaden, men för att få en förändring måste de även användas. Nu ligger tyngden på att få ut produkterna på marknaden och i en sådan process kan en mötesplats som sådan vara av stor betydelse. Det kan vara att ta emot en kund, delta i testbed-aktiviteter eller anordna en större kundaktivitet, säger Magdalena Kuchcinska, projektledare för Malmö Cleantech City.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.