nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Malmö öppnar cleantechcenter

Cleantech Business Center ska vara en mötesplats för cleantechföretag i regionen och bidra till att Malmö stad är klimatneutral år 2020.

  • Annons 1

Syftet med mötesplatsen är att främja företag inom cleantech-sektorn som kan bidra till att Malmö stad når sina långsiktiga miljömål. Målet är att 2020 vara en klimatneutral stad och att 2030 endast försörjas av förnybar energi. Centret består av utställningsplatser, mötes- och konferensrum och arbetsplatser. I och med invigningen hålls en utställning med elva företag som verkar inom eolenergi, vattenrening, energieffektivisering, hållbart byggande och avfallshantering. Bakom initiativet står Malmö Cleantech City.

– Med Cleantech Business Center vill vi uppmärksamma att innovativa produkter och smarta lösningar finns på marknaden, men för att få en förändring måste de även användas. Nu ligger tyngden på att få ut produkterna på marknaden och i en sådan process kan en mötesplats som sådan vara av stor betydelse. Det kan vara att ta emot en kund, delta i testbed-aktiviteter eller anordna en större kundaktivitet, säger Magdalena Kuchcinska, projektledare för Malmö Cleantech City.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.