nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lönsamt med hållbart jordbruk

  • Annons 1

Det går att framställa livsmedel på ett hållbart sätt med bevarad biologisk mångfald och samtidigt få god lönsamhet. Det är ett av resultaten från miljöforskningsstiftelsen Mistras forskningsprogram Mat 21 som har avslutats efter åtta års arbete. Hållbart jordbruk kan kosta mer, men är nödvändigt i det långa loppet menar forskarna.

– Vi måste alltså ta vissa investeringskostnader för miljön för att långsiktigt trygga framtiden. Målet bör vara att utveckla produktionsformer som förenar lönsamhet med en god miljö och djuromsorg, säger programchefen Rune Andersson vid SLU i Uppsala.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.