Infranord får ny hållbarhetschef

Karriär Järnvägsbolaget Infranord får ny hållbarhetschef. Sara Selegran har tidigare bland annat arbetat på NCC Industri och Svevia. Hon tillträder sin nya tjänst i maj nästa år.

Infranord får ny hållbarhetschef
Infranord får ny hållbarhetschef i form av Sara Selegran, som närmast kommer från Veidekke Industri.

Infranord, som bygger och underhåller järnväg i Sverige och Norge, har rekryterat ny hållbarhetschef.

Vill få hållbarhetsfokus i affären

Sara Selegran kommer från Veidekke Industri, där hon är affärsutvecklingschef. Hon har tidigare arbetat på bland annat NCC Industry, Svevia och Länsstyrelsen i Västerbotten. Enligt ett pressmeddelande är avsikten med rekryteringen att utveckla arbetet med att implementera ett hållbarhetsfokus i affären.

– Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet är oerhört viktigt för att Infranord långsiktigt ska bibehålla den positiva utveckling som bolaget har. Utmaningen på miljöområdet är omfattande i byggbranschen för att klara nationella mål och jag är därför väldigt nöjd med att vi rekryterat Sara Selegran till hållbarhetschef i Infranord, säger Henrik Löfgren vd för Infranord, i ett uttalande, och fortsätter:

– Jag är övertygad om att hennes omfattande erfarenhet inom miljöområdet i kombination med en hög grad av affärsmässighet kommer bidra till Infranords långsiktiga utveckling.

Omsätter 4 miljarder kronor

Infranord ser allt högre krav inom miljöområdet. Bolaget omsätter cirka fyra miljarder kronor och har 1 800 medarbetare. Sara Selegran börjar på Infranord 1 maj nästa år.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste