Hon blir ny ordförande för Fastighetsägarnas hållbarhetsråd

KARRIÄR Nu står det klart att Einar Mattssons hållbarhetsutvecklingschef Johanna Wikander blir ny ordförande i Fastighetsägarnas hållbarhetsråd.

Hon blir ny ordförande för Fastighetsägarnas hållbarhetsråd
Foto: John Sandlund

Fastighetsägarnas hållbarhetsråd, som under det senaste året breddat arbetet från grön hållbarhet och klimat till att också arbeta med social hållbarhet, har fått en ny ordförande i form av Johanna Wikander – som tar över efter Cecilia Fredholm Vaarning.

Johanna Wikander, som är hållbarhetsutvecklingschef på Einar Mattson, berättar att hon är tacksam över förtroendet som ordförandeskapet innebär och ser fram emot att arbeta med deras gemensamma prioriteringar.

– I de utmanade tider vi befinner oss i är hållbarhet ur alla aspekter mer aktuellt än någonsin, säger hon i en kommentar.

Vidare säger Johanna Wikander att breddningen av rådets arbete är välkommet.

– Bland frågorna som står på agendan för kommande år finns bland annat EU:s hållbarhetsredovisningskrav (CSRD), biologisk mångfald och aktivt arbete med klimatpåverkan och återbruk inom förvaltning, säger hon.

Fakta

Om Fastighetsägarnas hållbarhetsråd

Fastighetsägarnas hållbarhetsråd grundades 2019 med syftet att främja hållbar omställning inom fastighetsbranschen genom ledarskap och kunskapsspridning. Rådet fokuserar på att identifiera och driva gemensamma hållbarhetsfrågor samt utveckla policys inom området. Det fungerar som en central plattform för kunskapsutbyte och inspiration för att främja hållbar stadsutveckling och byggandet av hållbara fastigheter. För mer information om Fastighetsägarnas hållbarhetsråd, besök deras webbplats.

Källa: Fastighetsägarna.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.