Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hon blir ny nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart

Karriär Pia Berglund blir ny nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart. Hon kommer närmast från tjänsten som vice vd och innan dess vd för branschorganisationen Svensk sjöfart.

Hon blir ny nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart
Trafikverket

Pia Berglund kommer vara placerad i Norrköping och tillträder tjänsten 1 februari. Rekryteringen är ett regeringsuppdrag som är tidsbegränsat på sex år.

Hon är utbildad till jurist och har haft flera internationella uppdrag och chefstjänster på Transportstyrelsen och på Sjöfartsverket.

Jobbat med sjöfarten hela livet

– Jag är mycket glad över att få tjänsten. Jag har jobbat med sjöfart i hela mitt liv och hoppas med min kunskap och erfarenhet bidra till att vi får till den överflyttning av gods till sjöfart som alla parter så länge önskat. Uppdraget är brett, och en god samverkan med myndigheter, branschen samt intresseorganisationer, kommer blir en viktig faktor för att vi tillsammans ska nå målet om bättre nyttjande av sjöfarten, säger Pia Berglund i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår också att främja samverkan, föra dialog med berörda aktörer samt utarbeta och bidra till att verkställa en handlingsplan som främjar inrikes sjöfart och närsjöfart. Samordnaren ska ta in synpunkter från relevanta myndigheter och andra aktörer, till exempel det nationella godstransportrådet.

Läs mer: Koldioxidutsläpp orsakade jordens största massutdöende

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.