Hon blir ny energichef hos Stockholmshem

Karriär Bostadsbolaget Stockholmshem rekryterar en ny chef över energienheten. Hon ska jobba bland annat med energieffektivisering av bolagets fastigheter.

Hon blir ny energichef hos Stockholmshem
Mona Norbäck. Foto: Stockholmshem

Mona Norbäck började 1 juni som chef över energienheten på bostadsbolaget Stockholmshem. Hon kommer arbeta närmast tio kollegor som jobbar med energi, styr- och värmeproduktion.

Mona Norbäck har studerat till civilingenjör i maskinteknik med master i energiteknik. Hon kommer närmast från tjänsten som energistrateg på Stockholmshem.

Jobbat i bolaget några år

2017 började Mona Norbäck arbeta som energitekniker i bolaget, för att få en bra inblick i driften.

– För att få till bra energiåtgärder måste man lära känna fastigheterna. Det går inte att bara sitta vid datorn. Att både ha den teoretiska kunskapen och förståelse för de praktiska tillämpningarna är en styrka jag tror jag kan bidra med, säger Mona Norbäck.

För miljöarbetet framåt

Till uppgift har Mona Norbäck bland annat att föra Stockholmshems miljöarbete framåt. I dag jobbar de med energieffektivisering, digitalisering och förnyelsebar energi.

– Den utveckling jag vill se är en fortsatt ökning av solceller tillsammans med smartare styrning och effektivisering av vårt stora fastighetsbestånd. Det gör vi bäst tillsammans, både inom enheten men också med alla andra på Stockholmshem, menar Mona Norbäck.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.