Hon är WWF:s nya chefsrekrytering

Karriär Världsnaturfonden WWF värvar Emelie Nilsson Sjöberg som ny chef för avdelningen verksamhetsstöd.
– Det känns viktigt att arbeta med natur och miljöfrågor och vara en kugge i det angelägna arbete som WWF gör, säger hon i en kommentar.

Hon är WWF:s nya chefsrekrytering
Foto: Adobe Stock.

Emelie Nilsson Sjöberg är utbildad jurist och har lång erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling. De senaste åren har hon arbetat som generalsekreterare på Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning och dessförinnan som insamlingschef på Cancerfonden.

Jag har genom åren rört mig mellan statsförvaltning och ideella organisationer, stödverksamhet och kärnverksamhet. Och jag har haft förmånen att få arbeta med ett brett spann av frågor. Förändringsledning men också digitalisering har även det varit en röd tråd genom mitt arbetsliv, säger hon i en kommentar.

”Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på jorden”

Emelie Nilsson Sjöberg.

Hon är uppvuxen på en småländsk gård, där fokus har varit att leva i balans med naturen. Att hon nu ska fokusera på naturvårds – och miljöfrågor känns helt rätt, säger hon.

–Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på jorden, det är vår livförsäkring. Det finns en helt annan medvetenhet kring dessa frågor idag. WWF är en oerhört viktig hållbarhetsaktör, men det går alltid att bli ännu bättre, kommenterar hon.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.