H&M:s vd får pris för hållbart ledarskap

CSR H&M:s vd, Karl-Johan Persson, tilldelas näringslivets pris för Hållbart ledarskap 2016. Han får priset för sitt sätt att inspirera och utmana modeindustrin på hållbarhetsområdet.

H&M:s vd får pris för hållbart ledarskap

Priset Hållbart ledarskap har delats ut varje år sedan 1999 av Nätverket för hållbart näringsliv, NMC, för att belöna ledare som bidragit till ökad social, ekonomisk eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället.

Karl-Johan Persson förklarar att hållbart ledarskap för H&M handlar om att visa vägen och att våga arbeta långsiktigt, istället för att välja enkla lösningar som inte leder till bestående förändringar.

– Det är en förutsättning inte bara för ett hållbart ledarskap, utan för ett hållbart synsätt i stort. Det är en stor ära att ta emot detta pris – men utan engagerade medarbetare som varje dag strävar efter att vara i framkant hade detta inte varit möjligt, säger han.

Hållbarhet i ledningen

NMC:s ordförande, Ylva Öhrnell, understryker att ett hållbart ledarskap i högsta ledningen är nyckeln för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete som gör verklig skillnad i både näringslivet och i samhället i övrigt.

– Karl-Johan har visat mod genom att utmana de finansiella intressenterna i kvartalscirkusen och genom att tydligt sätta ner foten och lägga till en grundpelare i H&M:s affärsidé, nämligen hållbarhet, säger hon.

 

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.