nr-logo

Tidningen för miljöproffs

renault-zoe

Här är Miljöbästa bil 2017

Elbilarna dominerar när miljöbästa bil för 2017 koras av föreningen Gröna bilister.
– Elbilarna är på verklig frammarsch, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant.

  • Annons 1

Renault Zoe och Tesla Model S utses till vinnare i Miljöbästa Bil 2017 när Gröna Bilister för 22: a året rankar marknadens bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Renault Zoe belönas för sin utökade räckvidd på 40 mil i kombination med prisvärdhet och vinner därmed juryns röst för ”Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi”. Tesla Model S vinner titeln ”Bästa valet för företaget”, bland annat på grund av sitt starka signalvärde. I en öppen omröstning som genomförts i samarbete med Auto Motor & Sport erhåller Tesla Model S även utmärkelsen ”Folkets Val”.

Trots att gasbilarna stod för hälften av representationen var det ändå elbilarna som kammade hem segern i samtliga tre klasser.

– Elbilarna är på verklig frammarsch och det är glädjande att vi börjar se prisvärda modeller med allt längre räckvidd som gör den till ett rimligt alternativ för en bredare grupp konsumenter, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant.

Alla bilar som kandiderar ska kunna köras på förnybar energi och de ska dessutom vara energieffektiva. 39 bilmodeller var nominerade till 2017 års upplaga av Miljöbästa bil. Här kan du läsa om vilka det var.

Juryns val för privatbilisten med normal ekonomi

1. Renault Zoe

2. Nissan Leaf

3. Volkswagen Passat GTE

Juryns val för företaget

1. Tesla Model S

2. Skoda Octavia G-Tec

3. Nissan Leaf & Renault Zoe

Folkets val

1. Tesla Model S 4WD

2. Tesla Model X

3. Tesla Model S 2WD

Kommentarer

1 reaktion till “Här är Miljöbästa bil 2017”

  1. Robin skriver:

    Ämen komigen! Bort med bilen där den uppenbarligen inte behövs! Sluta bygga jordens förstörelse med sådan onödig produktion.

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Eskilstuna ger 50 miljölöften

Eskilstuna kommun har tagit fram en checklista med 50 åtgärder för en bättre miljö som de ska genomföra fram till 2018.
– Vi gör många saker men har inte varit lika bra på att berätta om dem, berättar Lars Wiklund, kommunstrateg i Eskilstuna kommun.

  • Annonskod Huvudspalten 4