Hållbarhet i all utbildning på Handels

Det spelar ingen roll vilken utbildning du väljer. I framtiden kommer hållbarhet att genomsyra all undervisning på Handelshögskolan i Göteborg. Nu läggs grunderna för den nya inriktningen.

Hållbarhet i all utbildning på Handels

Under nästan ett års tid har en arbetsgrupp på tre forskare funderat över hur Handelshögskolan ska jobba praktiskt för att hållbarhetsfrågorna ska bli ett aktivt och medvetet inslag i skolans utbildning. Rapporten som de tagit fram är för tillfället ute på remiss och i slutet av februari kommer man att ta beslut om exakt hur satsningen ska se ut.

– Vi har många forskare och studenter som är engagerade i frågorna men nu vill vi gå ifrån att hållbarhet drivs av individer till att det blir en del av vår struktur, berättar Åsa Kultje, kommunikationschef på Handelshögskolan.

Tanken är att alla studenter, oavsett utbildning, ska ha med sig kunskap om de stora hållbarhetsutmaningarna, de ska förstå följderna av sina vägval och ha verktyg att agera. Det kommer att kräva kompetensutveckling internt och att målen för vad eleverna ska kunna när de lämnar Handelshögskolan skrivs om.

– Man kan välja olika vägar, en väg är att alla ska ha läst en kurs i hållbarhet, som en egen bubbla. Vi har istället valt att hållbarhet ska genomsyra det mesta vi gör. Då tror vi att vi hör till dem som gör detta mer seriöst, säger Åsa Kultje.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.