Få hjälp med tillsynsfrågor – Nytt forum på nätet

Miljöinspektör Peter Jonsson saknade möjligheten att diskutera specifika problem med andra inspektörer. Nu har han startat ett forum där inspektörer kan utbyta information och skapa nätverk.

Undrar du över hur man inspekterar ett vindkraftverk? Eller har du kanske svårt att tolka en ny lagstiftning? På tillsynsforumet har medlemmar lagt ut tips om tillsynskampanjer, förfrågan om specifika guider och enkäter som gjorts bland företag, allt för att hjälpa varandra och inte uppfinna hjulet på nytt varje gång.

Peter Jonsson är miljöinspektör i Landskrona men startade forumet som privatperson i våras. Idag har forumet cirka 20 fasta registrerade medlemmar och cirka 30 medlemmar via Facebook. Tanken är inte att ersätta de traditionella sätten att inhämta kunskap, utan att vara bollplank och hjälpa de som brottas med samma frågor.

– När man är ute på konferenser och möten träffas man och får ta del av intressant information och har möjlighet att ställa frågor och få svar. Jag startade forumet för att vi lättare ska kunna lära känna varandra, starta nätverk och dela kunskap, säger Peter Jonsson.

Själv berättar han att han fick bra respons på en fråga om energienkäter, något som var till stor hjälp i hans arbete. Men om han har kunnat vara till hjälp för andra på forumet vet han inte.

– Vi är inte så många medlemmar ännu men energieffektivisering är ett ämne som många verkar tycka är svårt och som skapar diskussion.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.