Ecorally för fartdårar

I morgon går startskottet för Ecorallyt, en tävling som går ut på att köra både snabbt och bränslesnålt.

Rallyt är en aktivitet som ingår i ett större paket som handlar om att stimulera transporter fria från fossila bränslen längs Green Highway, sträckan Sundsvall – Östersund – Trondheim. Åtta personer från olika typer av företag har utmanats i att köra så snålt som möjligt. Varje deltagare kör en slinga på åtta kilometer. Med i bilen finns en instruktör som guidar till bränslesnål körning.

– Transporter utgör en betydande del av många företags miljöpåverkan och ett sparsamt körsätt kan även spara extra kronor i kassan, säger Mona Tjernström energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun.

Tanken är att de som är med i tävlingen tar med sig sina erfarenheter tillbaka till sina verksamheter där de kan inspirera och utmana andra.

– Det här ska bli kul! Jag har mest åkt tåg och flyg tidigare och aldrig testat sparsam bilkörning. Det blir spännande att lära sig något nytt och det känns viktigt att vi alla gör vad vi kan för att värna om vår miljö, säger Marie Selin, tillträdande vd på Mitthem som är en av förarna i Ekorallyt.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.