Delar du bil idag?

Ekonomi Det finns en växande trend för att dela varor och tjänster. Idag firas för sjätte året i rad den internationella samåkningsdagen.

Utgångspunkten i den kollaborativa ekonomin är att det är bättre att dela än att äga och köpa nytt, för att på så sätt maximera utnyttjandet av befintliga resurser. Delandets ekonomi är en växande trend och tjänster som bygger på att dela saker blivit allt mer populära .

Detta är något som företaget Gomore, en skandinavisk portal för samåkning och privat biluthyrning, vill uppmärksamma idag under den Internationella samåkningsdagen. Enligt en undersökning som de själva genomfört har var femte svensk provat på någon form av delningstjänst.

– I Skandinavien ligger vi långt fram när det gäller denna typ av tjänster, till exempel etablerades tidigt grupper för samåkning på internet. Vår bedömning är att det vi ser idag bara är början på delandets ekonomi och vi tror att dessa tjänster kommer att fortsätta växa, säger Matias Møl Dalsgaard vd och grundare av Gomore.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.