nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De testar nya elbilar

Spanska biltillverkaren Seat ger sig in på elbilsmarknaden. Under den närmaste tiden ska en elbil och en plug-in-hybrid testas av statliga företag i Katalonien och Madrid.

  • Annons 1

Utvärderingar från företagen som testkör bilarna ska sedan hjälpa Seat att förbättra prototyperna ytterligare. De planerar att lansera sin första plug-inhybrid 2015 och den första helt eldrivna bilen ett år senare. Strategin är att engagera sig i ett brett spektrum av alternativa drivkällor. Därför testar de nu två olika kompletterande modeller samtidig. El-bilen Altea XL Electric Ecomotive har en räckvidd på 135 kilometer. När bilen står parkerad driver solceller på taket bilens klimatsystem. Plug-in-hybriden Twin Drive har en räckvidd på 52 kilometer och en bränsleförbrukning på 0,17 liter per mil.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.