nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De testar nya elbilar

Spanska biltillverkaren Seat ger sig in på elbilsmarknaden. Under den närmaste tiden ska en elbil och en plug-in-hybrid testas av statliga företag i Katalonien och Madrid.

  • Annons 1

Utvärderingar från företagen som testkör bilarna ska sedan hjälpa Seat att förbättra prototyperna ytterligare. De planerar att lansera sin första plug-inhybrid 2015 och den första helt eldrivna bilen ett år senare. Strategin är att engagera sig i ett brett spektrum av alternativa drivkällor. Därför testar de nu två olika kompletterande modeller samtidig. El-bilen Altea XL Electric Ecomotive har en räckvidd på 135 kilometer. När bilen står parkerad driver solceller på taket bilens klimatsystem. Plug-in-hybriden Twin Drive har en räckvidd på 52 kilometer och en bränsleförbrukning på 0,17 liter per mil.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.