nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lotta Berg, ordförande för Sveriges Ornitologiska Förening – BirdLife Sverige, under de kommande tre åren.

BirdLife Sverige får sin första kvinnliga ordförande

Under föreningens årliga riksstämma lämnade den tidigare ordföranden Dennis Kraft över ordförandeskapet till Lotta berg.

  • Annons 1

– Det är med stor glädje och förväntan jag ser fram emot detta byte. Inte för att jag har ogillat uppdraget, tvärtom, det har för det mesta varit både roligt och inspirerande. Nej, det är för att Lotta tar över. Och det inte bara för att hon blir vår första kvinnliga ordförande, vilket i sig är en milstolpe i föreningens historia. När det gäller arbetskapacitet, tempo och förmåga att få saker gjorda är hon unik, säger den avgående ordförande Dennis Kraft.

Läs mer: En halv miljard mer till fossilfritt i vårbudget

Lotta har en lång erfarenhet av forskningsfrågor och tycker det är viktigt med ökad kunskap om våra vilda fåglar och deras miljö, för att kunna bedriva ett aktivt fågelskyddsarbete. Här kommer hennes engagemang i Hornborgasjöns fältstation och Ottenby fågelstation väl till pass.

Kopplat till BirdLife Sverige finns 25 regionföreningar som bedriver fågelskydd och forskning på regional nivå.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.