Billigare för kunder som går och cyklar

Tio procent billigare om du går eller cyklar. Fotobutiken Sweco satsar på miljörabatter för att ge kunderna en tankeställare.

Billigare för kunder som går och cyklar

De kunder som kommer gåendes eller cyklandes till fotobutiken Swefo i centrala Umeå får rabatt på framkallning. Idén kläcktes när fotobutikens ägare såg att så många färdades fossilfritt i området och samtidigt insåg att miljö var en viktig fråga som också låg i tiden.

– Vi ger inte rabatt på allt i butiken. Anledningen till att vi satsar på just framkallning är att vi valde att Svanenmärka vårt labb när vi startade det och då passade erbjudandet bra ihop med det.

Miljörabatt till fågelskådare

Därtill ger de rabatt på kikare till fågelskådare och andra naturintresserade kunder som tar sig till affären utan att ge upphov till utsläpp.

– Vi tror att kikarmänniskor kanske tänker lite mer på miljö än andra kunder som kommer hit för att titta på vanliga kameror. Det träffar nog deras hjärta lite lättare.

Hittills har man fått blandad respons. Många har varit positiva och uppmuntrat initiativet, andra har undrat varför inte alla miljömedvetna kunder får rabatt.

– Det har delvis att göra med det ekonomiska. Vi är hårt pressade av näthandeln och har låga marginaler på vår hårdvara, som kameror.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.