WWF utser influencer till årets miljöhjälte

Utmärkelse Influencern Therése Lindgren ställer hållbarhetskrav på företag som hon samarbetar med och engagerar sig aktivt i den gröna omställningen. För det utser nu WWF henne till årets miljöhjälte 2023.

WWF utser influencer till årets miljöhjälte
Influensern Therése Lindgren har blivit utsedd till Årets miljöhjälte 2023.

Med över en miljon följare är Therése Lindgren en av Sveriges största influencer. Hon började med att ägna sig åt frågor om smink och skönhetsvård, men har med åren engagerat sig alltmer i att göra skillnad för djur och natur samt bidra till att människor konsumerar mindre.

– Jag är verksam i, och har i hög grad bidragit till, ett klimat i sociala medier som normaliserar och glamouriserar en överdriven och onödig konsumtion. Jag vill göra allt jag kan nu för att ställa det till rätta, säger hon i en kommentar.

Förra året började hon också bojkotta klädföretag utan hållbarhetstänk och har nu elva krav som hon ställer på företag hon samarbetar med, vilket en hållbarhetsexpert hjälpt till att ta fram.

Utses till årets miljöhjälte 2023

För engagemanget utser nu Världsnaturfonden Therése Lindgren till årets miljöhjälte 2023. Priset delas bland annat ut till personer som ”visat mod att gå mot strömmen”.

– Årets pristagare Therése Lindgren har ett starkt engagemang för djur, natur och hållbarhet. Genom sina många följare når hon ut till en stor publik som kanske inte annars hade nåtts av viktiga miljöbudskap, säger Gustaf Lind, generalsekreterare för WWF i en kommentar.  

Skänker prissumman till WWF-projekt

Tidigare vinnare har bland annat varit klimataktivisten Greta Thunberg, forskaren Johan Rockström och den samiska artisten Sofia Jannok. Priset på 100 000 kronor delades ut på torsdagen i närvaro av kronprinsessan Victoria. Therése Lindgren meddelar att hon skänker prissumman till WWF:s fjällrävsprojekt.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.