Willys först med miljömärkta butiker

Livsmedel Livsmedelskedjan Willys blir först i svenska dagligvaruhandeln med att märka alla sina butiker med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. Totalt handlar det om 199 butiker på 147 orter.

Willys först med miljömärkta butiker

På Willys källsorteras allt avfall i butikerna. Willys arbetar också med att minska energianvändningen – till exempel genom avancerad energiövervakning – något som hittills har lett till att energiförbrukningen i butikerna minskat med i snitt 10 procent per kvadratmeter de senaste 5 åren.

Willys har också arbetat med att bredda sitt utbud av ekologiska och miljömärkta produkter och butikerna avstår från att sälja vissa produkter som är skadliga för miljön, till exempel jätteräkor eller fisk som finns med på Världsnaturfondens röda lista.

– Vi är väldigt glada att Willys tar steget och nu märker alla sina butiker. Vi hoppas att fler butiker från olika kedjor väljer att följa efter och försöka leva upp till märkningens krav, säger Karin Lexén, Naturskyddsföreningens generalsekreterare.

En butik som är märkt med Bra Miljöval bidrar till en bättre miljö bland annat genom:   

• Att förenkla för konsumenten att göra hållbara val i butiken.   

• Att minska dagligvaruhandelns påverkan på miljö, natur och hälsa.

• Att fasa ut miljöskadliga kemikalier, dels genom butikens sortiment och dels genom att endast miljömärkta städkemikalier används i butiken.

• Mindre påverkan på miljö och klimat bland annat genom att minska energianvändningen och mängden osorterat avfall.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.