U&We rekyterade på tåget

Karriär Konsultföretaget U&We har fått förstärkning i form av Annie Månsson, som närmast kommer från foodtechbolaget Gastrofy.

U&We rekyterade på tåget
Ben "Big Ben" Nilsson

Annie Månsson värvades till hållbarhetsbyrån U&We på en tågsemester i Europa, där hon under en tågresa råkade få kontakt med U&We:s vd Ellinor Eke. Nu har hon precis kommit igång på det nya jobbet, där hon ska arbeta med klimatberäkningar och bearbetning av stora mängder data.

Kommer från foodtech

Annie Månsson kommer från foodtechbolaget Gastrofy där hon arbetat med receptutveckling, marknadsanalyser och ansvarat för stora retailkunder. Hon driver även instagramkontot och matbloggen Vegokäk.

– Annie kompletterar oss med erfarenhet av kvantitativ analys och sitt djupa intresse i mat- och klimatfrågan, säger U&We:s vd Ellinor Eke till Miljö & Utveckling.

Steget från foodtech till hållbarhet kan tyckas långt, men Annie Månsson ser flera likheter i uppdragen:

– En gemensam nämnare är att jag även fortsättningsvis kommer att jobba med att hämta in och analysera stora mängder data. I min nya roll läggs även klimatberäkningar till detta, vilket känns helt rätt eftersom jag både har ett stort klimatintresse och en hyfsat ny examen i nationalekonomi. Sedan så jobbar ju både Gastrofy och U&We med mat och dagligvaruhandeln, om än från olika ingångar, säger hon till Miljö & Utveckling. 

– Det känns fantastiskt kul att byta karriär genom att bli en del av U&We.

Läs mer: Han ska jaga lönsamma cirkulära affärsmodeller

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.