Tre startar återvinning av mobiler

Återvinning Din gamla mobiltelefon kan bli pengar till välgörenhet eller minska mobilräkningen när operatören Tre drar igång ett nytt återvinningsprogram.

Tre startar återvinning av mobiler

Med start i ett tiotal Tre-butiker runt om i landet den första september satsar operatören på att minska antalet mobiltelefoner som ligger oanvända eller förbrukade hemma i stugorna.

– Vi svenskar ligger extremt långt fram när det gäller teknik och prylar och vi vill gärna ha det senaste av allt. Samtidigt är det många som har mobiler som ligger hemma och skräpar och som tillslut hamnar på soptippen, vilket är synd både ur ett miljö- och privatekonomiskt perspektiv, säger Nicholas Högberg, vd på 3 Sverige.

Med det nya återvinningsprogrammet kan kunderna, även de som inte är abonnenter hos Tre, lämna in sin gamla telefon. Värdet på telefonen beräknas i butiken och antingen kan det bli till en gåva till Barncancerfonden eller ett avdrag på ett nytt eller befintligt abonnemang hos Tre.

Återvinningen sköts av en underleverantör till Tre och den inbytta mobilen raderas för att ingen risk för spridning av kunduppgifter ska finnas. Beroende på skicket skickas den till återvinning eller vidareförsäljning.

Senare under året ska möjligheten att lämna in gamla mobiltelefoner finnas i alla Tres butiker.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.