nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Jan-olof Jacke, vd Svenskt Näringsliv. FOTO: Sören Andersson

Svenskt Näringsliv får ny vd

Astra Zenecas Sverigechef Jan-Olof Jacke tar över som vd för Svenskt Näringsliv. 

  • Annons 1

Han har sedan 1999 haft flera olika positioner inom läkemedelsjätten Astra Zeneca. Sedan 2013 axlar han vd-rollen i Sverige. Han är även ordförande för Ung Företagsamhet och ledamot i styrelsen för Svenskt Näringsliv.

Han sitter också i styrelserna för ICC Sverige, Svenska Mässan och Mentor Sverige. Han utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg.

Läs mer: De har chans att vinna priset Hållbart Ledarskap

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Det är en organisation som många har åsikter om. Jag har en bakgrund av att leda kunskapsintensiva organisationer och det här är en stark kunskapsorganisation. Svenskt Näringsliv har en central roll som företrädare för det samlade näringslivet, men också en unik uppgift som röst för alla de företagare, entreprenörer och branscher som ännu inte finns, men som kan uppstå om förutsättningarna är de rätta, säger Jan-Olof Jacke i en artikel för Svenskt Näringsliv.

Läs mer här.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4