-->

Sara Gorton blir ny hållbarhetschef på Skanska

Karriär Skanska Sverige rekryterar ny hållbarhetschef från Telia. Det är Sara Gorton som kommer tillträda sin nya tjänst 1 februari nästa år.

Sara Gorton blir ny hållbarhetschef på Skanska
Sara Gorton. Foto: Skanska

Sara Gorton jobbar idag om Head of Environmental Strategy på Telia. Hon har 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete från branscher som telekom, logistik samt bygg och fastigheter. Nu blir Skanska Sverige hennes nästa arbetsplats.

– Jag ser fram emot att kliva in i Skanska Sverige i en tid då det är högst relevant att ta vara på allt det positiva som redan gjorts inom hållbarhetsområdet och intensifiera arbetet ytterligare, säger Sara Gorton i ett uttalande.

Samverkan blir en viktig pusselbit

Sara Gorton har tidigare varit ansvarig för olika miljöprojekt, strategisk utveckling samt integration av hållbarhet i Telias affär och organisation. Nu ser hon fram emot en ny utmaning där samverkan blir en viktig pusselbit.

– Samverkan över funktioner och geografier, med kunder och leverantörer samt med andra företag, i branschen och utanför den, kommer att bli av allra största vikt för att hantera alla utmaningar och möjligheter vi står inför. Jag ser mycket fram emot denna spännande resa med många nya kollegor säger Sara Gorton.

”Hon kommer hjälpa oss nå våra klimatmål”

Hon kommer att efterträda Johan Gerklev som går vidare till nya uppgifter inom Skanska Sverige. Lars Jonson affärsutvecklingsdirektör Skanska Sverige, tror att Sara Gorton kommer bidra med nya tankar och idéer till verksamheten.

– Sara Gorton kommer med nya perspektiv från andra branscher och har samtidigt en god förståelse för vår Skanskas verksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer bidra till att utveckla Skanskas affär utifrån ett hållbarhetsperspektiv samt att hjälpa oss att klara våra klimatmål, säger Lars Jonson, i ett pressmeddelande.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.