Polestars hållbarhetschef ansluter till uppstickaren

Karriär Nu står det klart att den svenska elfordonsuppstickaren Stilride får förstärkning av Polestars hållbarhetschef Lisa Bolin. 

Polestars hållbarhetschef ansluter till uppstickaren
Lisa Bolin, hållbarhetschef på Polestar, ansluter till Stilrides styrelse. Foto: Pressbild.

Lisa Bolin tillträdde som styrelseledamot i slutet av förra veckan. Hennes erfarenhet från fordonsbranschen kommer att vara till nytta inför lanseringen av Stilrides första elmotorcykel, SUS1, nästa år. Hittills har 150 000 personer skrivit upp sig på intresselistan, men endast 150 personer kommer att få sin motorcykel under 2023.

– De har ett grundläggande tänk kring hållbar framtida produktion som inte bara ligger mig nära om hjärtat, utan även är en självklarhet och nödvändighet framåt för alla typer av företag, säger Lisa Bolin, i en kommentar.

Lisa Bolin har lång erfarenhet från hållbarhetsarbete och har i dag rollen som climate lead på Polestar. Tidigare har hon bland annat arbete på RISE och IVL svenska miljöinstitutet

Stilride, grundat 2020, verkar inom två affärsområden: tillverkning av el-motorcykeln Sport Utility Scooter One (SUS1) och tillverkningstekniken Stilfold. Dessa två områden är nära kopplade till varandra, och det kan vara svårt att särskilja dem. Bolaget har visat de patenterade teknikens fördelar genom sin motorcykel, vilket har genererat stort intresse från flera branscher. Stilride samarbetar nu med företag som ABB, rymdföretaget I.S.A.A.C, Polestar och den franska tågjätten Alstom

– Vi har som mål att revolutionera hela fordonsindustrin vad gäller synen på produktion och material, självklart med STILFOLD som en central del i lösningen mot en avsevärt mer hållbar livscykel för alla typer av fordon. Här kan Lisa bidra med unika kunskaper som kommer att behövas om vi ska lyckas nå hela vägen fram, säger Jonas Nyvang, medgrundare och VD för STILRIDE.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.