Ny på jobbet!

ledare Miljö & Utveckling har fått en ny chefredaktör, Ingar Lindholm tar över efter Catrin Offerman.

Ny på jobbet!

Att skriva om sig själv borde vara det enklaste i världen– all information finns ju samlad. Problemet är bara det vanliga: det finns för mycket information. Någon måste sålla. Då är det bra med en journalist, som en första fördämning i floden av nyheter. Någon som väljer vad som ska få flyta vidare, och vad som är värt att titta närmare på.

Själv har jag jobbat som journalist i ganska exakt tjugo år. Första tiden handlade det mycket om bostäder. Sedan hamnade jag på Ny Teknik och bevakade svensk industri. Åkte till pappersbruk och aluminiumsmältverk. Tittade in hos innovatörer och skildrade deras vardag av hårt arbete och starkt engagemang.

Efter det blev det frilansverksamhet, bland annat för Svenska Turistföreningens tidning Turist. Kontrasterna var stora. Jag åkte tåg till Abisko och rapporterade om sällsynta orkidéer. En annan gång gick tågresan till skånska Teckomatorp, när jag skrev om miljöbrott i årsboken Brott och Trakt. Min karriär som reseskribent avslutades med ett års vikariat på Turists redaktion – en mycket bra skola i hur man gör magasin.

Under åren som frilansjournalist hade tidningen Energi & Miljö dykt upp som uppdragsgivare. Tidningen bevakar energi och innemiljö i byggnader, och blev min nästa arbetsplats. Under tio år var jag dess chefredaktör och lärde mig massor, framför allt om tekniska lösningar, men också om regelverkens uppbyggnad och den stora bristen på arbetskraft med rätt kompetens.

Lite arbetsskadad blev jag också, till exempel såg jag mig genast om efter radiatorer när jag läst skylten ”ingen uppvärmning” i en korridor i en idrottshall. Skylten handlade förstås om att det var förbjudet att använda korridoren för att värma upp före träning.

Nu är det dags att bredda bevakningsområdet. Att bli chefredaktör för Miljö & Utveckling är en stor utmaning, och en rolig och spännande sådan. Det händer oändligt mycket inom hållbarhetsområdet, floden av nyheter strömmar om möjligt ännu snabbare.

Min målsättning är att fortsätta att göra en inspirerande och innehållsrik tidning, en tidning som läsarna inte klarar sig utan i sin yrkesroll. Därför vill jag gärna veta vad just du vill läsa om. Vilka ämnen ska vi plocka upp, granska, lyfta fram? Hör av dig!

Du når mig på ingar.l@miljo-utveckling.se

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.