Ny hållbarhetschef rekryteras till Skogforsk

Karriär Skogforsk vill integrera kommunikation och hållbarhet. Därför anställer de Caroline Rothpfeffer som hållbarhets- och kommunikationschef på Skogforsk.

Ny hållbarhetschef rekryteras till Skogforsk

Caroline Rothpfeffer kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef med fokus på skog och skogsbruk på BillerudKorsnäs. Innan dess har hon arbetet med miljöfrågor och skogsskötsel både på BillerudKorsnäs och Holmen Skog.

Tjänsten som kommunikations- och hållbarhetschef är nyinrättad och avsikten är integrera kommunikation och hållbarhet, som är prioriterade områden i Skogforsks strategi. Caroline tillträder den 1 februari 2019.

Ska stärka forskningen

– Caroline Rothpfeffers samlade erfarenheter och kompetens från forskning och skogsnäringen kommer att berika hela Skogforsk med ny energi. Hon får en utmanande roll att stärka vår tillämpade forskning och kommunikation, och parallellt med det även bygga upp en mer aktiv samhällsdialog – inte minst gällande skogsbrukets hållbarhetaspekter, säger Charlotte Bengtsson, vd på Skogforsk.

– Jag ser fram emot att jobba för Skogforsk som är inne i en spännande fas då hållbarhet ska integreras i alla steg och processer. Behovet av att föra ut vetenskapliga resultat i praktiken och i samhällsdebatten har aldrig varit större och där ser jag att Skogforsk har mycket att bidra med, säger Caroline Rothpfeffer. 

Läs mer: Tar med sig strategin från Riksbyggen till Coop

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.