nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige får branschorganisation inom hållbar samhällsbyggnad

Nu får verksamheter som arbetar med hållbar samhällsbyggnad en egen branschorganisation.
- Det har saknats en näringslivsorienterad organisation som driver framtidsfrågorna inom hållbar samhällsbyggnad, säger Leif Saletti, ordförande för Gröna Städer.

  • Annons 1

Målet är att branschorganisationen Gröna Städer ska bli en sammanhållande länk mellan olika verksamheter som jobbar inom hållbar samhällsbyggnad och är inte begränsad till produktslag som många andra organisationer. Anslaget är brett; från planering och produktion till distribution av gröna tjänster och produkter.

– Gröna Städer ska vara den sammanhållande länken mellan olika branscher i syfte att skapa synergieffekter och leda till nya gröna affärer, säger Leif Saletti, ordförande i Gröna Städers styrelse.

Organisationen ska arbeta för att medlemmarna ska öka sin egen tillväxt och för att deras hållbar lösningar ska spridas och leda till nya gröna jobb. Hittills har ett 40-tal organisationer anmält sitt intresse och man har även sju större samarbetspartners knutna till organisationen.

Generalsekreterare för Gröna Städer blir Stefan Navab som tidigare bland annat arbetat som presschef på riksdagen och med att undersöka hållbarhetsbranschens samarbetsmöjligheter.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4