Lidl värvar chefer från Max och Coop

Karriär Anneli Bylund lämnar Coop för att bli den nya hållbarhetschefen på Lidl. Samtidigt tar Marita Wengelin, tidigare anställd på Max Burgers, över som kommunikations- och CSR-chef.

Lidl värvar chefer från Max och Coop
Marita Wengelin och Anneli Bylund, kommunikations- och CSR-chef respektive hållbarhetschef på Lidl.

Anneli Bylund kommer senast från rollen som senior hållbarhetsstrateg på Coop Sverige och har bland annat haft flertalet olika roller inom hållbarhet på Coop sedan många år tillbaka.

Hon efterträder Caroline Kjerstadius som i januari lämnade Lidl för Kronans Apotek efter bara ett år på posten.

– Det känns otroligt bra att vara på plats i min nya roll. Hållbarhet är naturligtvis en otroligt viktig fråga som bara kommer att öka i betydelse framöver, säger hon i en kommentar.

Marita Wengelin, ett nytt tillskott, påbörjade sin roll som kommunikations- och CSR-chef för lågpriskedjan den 1 juni. Hon kommer senast från Max där hon arbetade i cirka sju år, de senaste två som ”head of communications”.

– Det är med nyfikenhet och engagemang jag kliver in i den här rollen. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet inom ledarskap, kommunikation och hållbarhet i nära samarbete med ledningen, säger Marita Wengelin.

Totalt består avdelningen Corporate Communications & CSR av tio medarbetare. Marita Wengelin rapporterar direkt till Jakob Josefsson, vd för Lidl Sverige.

– Maritas profil matchade våra behov perfekt och jag ser fram emot att tillsammans med henne få utveckla vår interna och externa kommunikation och ytterligare förstärka kommunikationen av vårt omfattande hållbarhetsarbete, säger Jakob Josefsson.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.