Leveranskedjor och bygg i nya Miljö & Utveckling

Krönika Årets sista nummer av Miljö & Utveckling är här, åtminstone delvis. Temat är Hållbara leverantörskedjor, och gissa vad som händer? Jo, haveri vid tryckningen, vilket leder till förseningar. Men pappersälskare – håll ut, den kommer! Och e-tidningen är punktlig, som vanligt.

Leveranskedjor och bygg i nya Miljö & Utveckling
Miljö & Utveckling nr 6 2021 är ute - nästan.

Årets sista utgåva av Miljö & Utveckling är här – nästan. Ett haveri på tryckeriet har lett till en försening av papperstidningen. Känns som ödets ironi för ett nummer med temat hållbara leverantörskedjor. E-magasinet är däremot punktligt och finns tillgängligt här på hemsidan och i appen.

Ingar Lindholm. Foto: Peter Knutson

I det här numret ägnar vi extra uppmärksamhet åt två utmanande branscher. Temat om leverantörskedjor inleds med ett reportage från byggbranschen, som har ett stort arbete att göra både i globala leveranskedjor och lokalt, på byggarbetsplatsen.

Vi har hälsat på JM och lyssnat på hur de arbetar med frågorna. I temat hittar du också artiklar om EU:s nya krav på due diligence, H&M:s interna koldioxidpris, och mycket mer.

Bransch i snabb förändring

Porträttet i detta nummer är också ett porträtt av en bransch i snabb förändring: flyget. Maria Fiskerud är hållbarhetschef på Bra. Hennes vision är ett mer hållbart flyg, som drivs av el, biobränsle och vätgas. Och förändringen behöver gå snabbt. Missa inte artikeln om flygvisionären Maria Fiskerud!

Det känns också bra att kunna konstatera att Miljö & Utveckling fortsätter att växa. De allra senaste siffrorna har jag ännu inte, men i oktober var ni prenumeranter tio procent fler än året innan. Tack för förtroendet!

– Ingar Lindholm, chefredaktör Miljö & Utveckling

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.