Metallica satsar hållbart i Europa

Klimat Hårdrocksbandet Metallica rullar ut på Europaturné med lastbilar och minibussar som drivs med el eller biogas. Satsningen beskrivs som en strävan efter att minska koldioxidutsläppen inom kultur- och underhållningsbranschen.

Metallica satsar hållbart i Europa
Metallica spelar i Wien i Österrike. Foto: Jeff Weager

Det är till Metallicas M72-turné som de el- eller biogasdrivna minibussarna och lastbilarna kommer att transportera såväl personal som scenutrustning runt om i Europa.

Enligt fordonstillverkaren Iveco är partnerskapet mellan dem och Metallica ett bevis på att klimatagendan blir allt viktigare. De beskriver satsningen som ett gemensamt engagemang och en strävan efter att minska koldioxidutsläppen inom kultur- och underhållningsbranschen.

– Genom att stödja Metallicas turné möjliggör Iveco ett mer hållbart evenemang och stöttar samtidigt bandets engagemang i miljöfrågor, säger Håkan Jönsson, Business Director hos Iveco Nordics i en kommentar.

Metallica kommer inte att besöka Sverige. Däremot kommer karavanen av fordon, som har designats i uppseendeväckande färger och mönster, synas på vägarna i grannländerna Norge och Danmark där bandet har spelningar.

– Det är bland annat våra elektriska och biogasdrivna lastbilar S-Way och S-eWay Metallica Special Edition som kommer att transportera bandets personal och utrustning. Dessutom kommer eDaily och Daily Natural Gas minibussar, även de i en Metallica Special Edition, att erbjuda shuttle-tjänster för bandets personal under konserterna, avslutar Håkan Jönsson.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.